Deze afbeelding is opgebouwd uit 3 verschillende soorten afbeeldingen. De eerste is een korte belichting om de heldere (rechter) kant van de maan vast te leggen, de tweede is de donkere (linker) kant van de maan en de laatste afbeelding is de achtergrond. Ik heb 20 lange, 20 korte en 5 lange frames voor de achtergrond vastgelegd.

De achtergrond is de exacte positie waar de 43% verlichte maan 15 dagen later zou zijn. Bij het vastleggen van de achtergrond heb ik de datum en tijd op mijn HEQ5 ingesteld op 28-05-2020 en 23:45 zodat het statief dacht dat de maan er al was. Ik heb 5 keer 30 seconden ISO 400-frames vastgelegd en ze op elkaar gestapeld in DeepSkyStacker. 15 dagen later heb ik de korte en lange frames vastgelegd

De korte lichtframes zijn er om de heldere kant van de maan vast te leggen. De lange belichtingstijden zijn nodig om het fenomeen aardschijn vast te leggen. Normaal gesproken gaan lichte deeltjes van de zon naar de maan en reflecteren vervolgens naar de aarde.
Aardschijn komt door licht dat van de zon naar het aardoppervlak gaat waarnaar het voornamelijk door de oceanen weerkaats wordt naar de maan. Datzelfde licht weerkaatst vervolgens weer terug naar de aarde.

Equipment

Canon 760D
SkyWatcher Star Adventurer
SkyWatcher EVOSTAR 72ED

Acquisition Date

06-29-2019

Camera Settings

Korte belichting

20 * 1/200sec light frames
7 * 1/200 dark frames
7 * flat frames
7 * bias frames
ISO 200

lange belichting

20 * 10sec light frames
7 * 10 dark frames
7 * flat frames
7 * bias frames
ISO 100

Software used

digiCamControl
Adobe Photoshop